hofjes- en pleinconcerten in de Jordaan 2018


Amsterdamse Straatband

De Amsterdamse straatband


DE AMSTERDAMSE STRAATBAND
Zondag 20 mei,  15 uur
Locatie: Tuinplein, Tuinstr. 70
De Amsterdamse straatband voelt zich overal thuis. De acht muzikanten blazen, zingen, slaan, spelen en dansen erop los en spelen muziek uit alle windstreken. De licht theatrale aanpak en het enthousiasme van dit kleurrijke gezelschap vormt de verbindende factor.

LOS LAMELOS
Zondag 10 juni,  15 uur
Locatie: Vuile Weespad (binnentuin), 2e Laurierdwarsstr t/o  12
'Spetterend koper, knorrende saxen en ratelende timbales'. Weer of geen weer als Orquesta Los Lamalos uitpakt schijnt de zon. Deze Amsterdamse Latin bigband trakteert op een uurtje zwoele cha cha cha's, opzwepende mambo's en ontroerende bolero's. Trek je dansschoenen maar aan !'

TRIO GIANFRANCO BARTOLUSSI
Zondag 24 juni, 15 uur
Locatie: Looiershof, Passeerdersstraat 16-18
Op het repertoire staan Italiaanse liedjes en filmmuziek van vroeger en nu, Braziliaanse bossa's en Argentijnse tango's, afgewisseld met Duitstalige liederen. Het ensemble zoekt altijd het evenwicht tussen melancholie en levenslust, dansbaarheid en luisterplezier.

Trio Bier

Trio Bier


TRIO BIER
Zondag 8 juli, 15 uur
Locatie: Hendrik Jonkerplein, Bickerseiland
In 1996 debuteert Trio Bier met het legendarische, door The Lau geproduceerde, album Verspilde Tranen. Een rauw, ongepolijst Nederlandstalig album. Trio Bier is voor alles een band die je live moet ervaren.

LOUIS SWING ORCHESTRA
Zondag 22 juli, 15 uur
Locatie: Platanenhof, Lauriergracht 99-103
Het Louis Swing Orchestra uit Amsterdam brengt met haar kleine bigbandformatie en strijkers een divers jazzy programma. Met drie zangeressen en twee zangers laat het gezelschap swingende melodieën uit de jaren 30, 40 en 50 herleven, en er mag gedanst worden!

THE BAYOU MOSQUITOS
Zondag 5 augustus, 15 uur
Locatie: Concordiahof, Westerstraat 221-289
The Bayou Mosquitos uit Amsterdam spelen muziek uit Louisiana en Texas waarbij een belangrijke rol is weggelegd voor het lyrische geluid van de accordeon. Cajun, Tex Mex, Rhythm & Blues en Country zijn de ingrediënten in de gumbo van de muggen uit de delta.

Bayou Muskieten

De Bayou Musquitos


WIL STRAVERS Zondag 19 augustus, 15 uur
Locatie: Karthuizerhof, Karthuizersstraat 89-171
Als rasechte Amsterdammers zijn de Amsterdamse en de romantische Italiaanse volksliedjes ons uit het hart gegrepen en dat slaat goed aan bij de toehoorders op straat. De herkenning bij de mensen, van liedjes die je bijna niet meer op de radio hoort, maar wel in het geheugen gegrift staan, is zó leuk om te zien!

WIENER TRADITION
Zondag 23 september, 15 uur
Locatie: het Claverhuis, Elandsgracht 70
Wiener Tradition neemt in kleurige kostuums haar gasten mee door Operetteland van weleer, naar de sferen van de parken, terrassen en koffiehuizen van het oude Wenen en Budapest.

VITA PAGIE & JAIME NANOHA
Zondag 28 oktober, 15 uur
Locatie: het Claverhuis, Elandsgracht 70
Vita Pagie en Jaime Nanoha zijn al sinds 2012 een gevestigd duo. Zij hebben een grote liefde voor de Braziliaanse muziek.

BODHI & TITUS
Zondag  25 november, 15 uur
Locatie: het Claverhuis, Elandsgracht 70
Veelzijdige muziek en mooie samenzang. Van Keltische muziek tot de Portugese Fado.